3 december 2021

De volgende stap in je leven

We gaan allemaal een keer uit huis. Maar zelfs als je al lang geleden bent gevlogen uit je ouderlijk nest, kan het nog steeds zo zijn dat je een keer (of vaker) gaat verhuizen. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk. Vaak komt de wens om te verhuizen voort vanuit een externe factor. Maar bij een enkeling gaat het simpelweg om de wens om in een ander huis te wonen. In deze blog loop ik die factoren met je door en waar je op zou kunnen letten bij het zoeken van een nieuw huis dat aansluit op jouw wensen. Lees je mee?

Voor het gezin

Zo kan het zijn dat jij en je partner hebben besloten de sprong te wagen en te kijken of een kindje jullie gegund is. Of misschien is het allang duidelijk dat er een kleine onderweg is. In ieder geval heb je meer ruimte nodig. Wanneer je om deze reden op zoek bent naar een nieuwe woning, kan het helpen om te kijken naar woningen met in ieder geval één of meerdere extra kamers. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om te kijken naar de locatie. Zo is het handig als de nieuwe woning zich vlakbij scholen en dergelijken bevindt. En het moet natuurlijk veilig zijn.

Voor je carrière

Nog een factor om te willen verhuizen, eentje waar locatie ook een grote rol speelt, is de wens om te verhuizen in verband met je werk. Als je iedere dag meer dan twee uur moet reizen om op locatie te komen, is dat natuurlijk niks. Niet zo gek dus als je een nieuwe baan hebt die zich verder we bevindt, dat je wilt verhuizen naar een plekje dat daar dichtbij ligt. Door de reistijd in te korten, houd je meer tijd over voor andere dingen en dat kan ook een hoop stress schelen.

Wat het ook is

En zo zijn er nog tal van redenen om te verhuizen. Het kan zijn dat je wilt verhuizen omdat het huis te groot is nu de kinderen weg zijn of omdat je dichterbij familie wilt wonen of er juist verder van weg. Wat je reden ook is, het is belangrijk om alle financiële zaken goed op een rijtje te hebben. Of je dit nu voor de eerste keer of voor de tiende keer doet. Je kan hypotheekrente vergelijken op hypotheekrente.nl en ook kan je daar je maximale hypotheek berekenen. Zo weet je waar je naar kan kijken, bij welke huizen je geld overhoudt voor een eventuele verbouwing en welke huizen er helaas afvallen. Dat maakt het kiezen weer een stukje makkelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *