3 december 2021

Fysiotherapie Utrecht binnenstad, voor alle klachten

Heb je last van je gewrichten of spieren? Ga dan langs bij een fysiotherapeut. Hoe langer je doorloopt met een bepaalde klacht, des te groter de kans dat de pijn gaat toenemen en het behandelproces langer wordt. De meest voorkomende blessures zijn rugklachten, knieklachten en schouderklachten. Merk je dus dat je al een tijdje last hebt van bijvoorbeeld je schouder, maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij een fysiotherapeut. Fysiotherapie Utrecht binnenstad kan er voor zorgen dat je klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Daarnaast dat je een betere techniek krijgt tijdens bijvoorbeeld het sporten. Vaak is het krijgen van een blessure een gevolg van het hebben van een slechte techniek. 

Een acute blessure behandelen

Een acute blessure kan ontstaan door bijvoorbeeld een klap, val, verkeerde beweging of een botsing. Er ontstaat dan vaak een botbreuk, verstuiking, zwelling, scheuring of een kneuzing. Bij een acute blessure is het zaak om zo snel mogelijk te reageren, om het herstel zo kort mogelijk te houden en blijvend letsel te voorkomen. De behandeling van een acute blessure begint met het controleren op eventuele botbreuk. Is dit niet het geval, ga dan koelen op de pijnlijke plek. Probeer daarna het lichaamsdeel te bewegen zonder dat het erg pijn gaat doen, zodat het lichaamsdeel niet stijf wordt. Leg vervolgens het pijnlijke lichaamsdeel hoger, zodat de afvoer van vocht wordt gestimuleerd en het lichaamsdeel daardoor soepel blijft. Als je bent bijgekomen van de acute blessure ga dan langs bij een fysiotherapie Utrecht binnenstad, voor een behandeling van de blessure.  

Wat doet fysiotherapie Utrecht binnenstad?

Fysiotherapie of kinesitherapie is een paramedisch beroep dat zich bezighoudt met de behandeling van mensen die klachten hebben bij bepaalde spieren of gewrichten. Een fysiotherapeut is een expert als het gaat om houding en beweging. Fysiotherapie Utrecht binnenstad helpt je met rug-, knie- en schouderklachten. Ook kan een fysiotherapeut helpen met het herstellen na een operatie. Zo kan de therapeut een bepaalde behandeling opzetten, waarmee het geopereerde lichaamsdeel goed kan herstellen.   

Een blessurebehandeling

Het begin van een blessurebehandeling bij fysiotherapie Utrecht binnenstad begint altijd met een intakegesprek. In dit gesprek probeert de fysiotherapeut uw klachten in kaart te brengen, om er vervolgens een behandelplan op te stellen op basis van de klachten. In het behandelplan wordt er onder andere genoteerd hoe lang de behandeling ongeveer gaat duren en wat daarvoor nodig is. Vaak wilt de fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek uitvoeren, om er zo achter te komen wat de ernst van de blessure is. De fysiotherapeut zal een paar bewegingen gaan uitvoeren bij je, waarmee hij kan waarnemen waar de pijn precies zit.

De kans op een blessure verminderen

Helaas moeten we er bijna allemaal een keer aan geloven: je krijgt een blessure. Het hebben van een blessure verschilt vaak per persoon en is sterk afhankelijk van de inspanning die iemand doet. Iemand die veel beweegt heeft een grotere kans op een blessure dan iemand die weinig beweegt. Om een blessure te voorkomen is het erg belangrijk om goed op te warmen voor een inspanning. Zorg ervoor dat je met goed materiaal sport, zoals goede schoenen en gebruik maakt van een trainingsschema, zodat je het sporten geleidelijk kan opbouwen. De belangrijkste factor in het voorkomen van een blessure is het hebben van een goede techniek, waar je aan kan werken bij fysiotherapie Utrecht binnenstad.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *