26 januari 2022

Ga je een game PC kopen? Hier moet je op letten!

Het kopen van een game PC kan erg tof en enthousiasmerend zijn, maar je kunt ook tegen frustraties aanlopen. Er zijn tal van verschillende onderdelen, mogelijke combinaties en uiteenlopende specificaties. Hierdoor kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, of dat je – in je enthousiasme – zaken aanschaft die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Het is dan ook belangrijk dat je je bewust bent van een aantal zaken, voordat je een nieuwe game PC aan gaat schaffen. In dit blog lees je de beste tips! 

 

Denk goed na over je budget

Ga je een game PC kopen? Zorg dan dat je van tevoren weet welk bedrag je hieraan wilt en kunt uitgeven. Je kunt dit beter van tevoren bepalen, dan dat je je tijdens het aankoopproces laat verleiden door tal van upgrades met specificaties die je helemaal niet gaat gebruiken. Breng voor jezelf daarom als eerste stap je budget in kaart. Nadat je jouw beschikbare budget weet, wordt het kiezen van de juiste game PC een stuk gemakkelijker. Je weet dan namelijk welke kant je op kunt gaan bij het aanschaffen van de nieuwe game PC. 

 

Welke games wil je op de PC gaan spelen? 

Voor bepaalde soorten games worden specifieke eigenschappen voor PC’s aanbevolen. Daarom doe je er goed aan om voor jezelf na te gaan welke games je op de PC wil gaan spelen. Zo weet je zeker dat jouw PC goed geschikt is voor het spelen van jouw favoriete games. Ga je een first person shooter game spelen? Dan is het belangrijk dat je PC beschikt over een goede grafische kaart. Speel je real-time strategy spellen? Dan zijn zowel de processor als de grafische kaart belangrijk. Voor games in de categorie turn-based war doe je er goed aan te investeren in een goede processor. 

 

Welke processor heb je nu echt nodig?

Een groot misverstand op het gebied van game PC’s is dat je een eight of zelfs twelve core processor behoeft om de meeste games te kunnen spelen. Dit is echter niet waar. Wanneer je de PC uitsluitend gebruikt om te gamen is de grafische kaart of SSD veel belangrijker dan een uitgebreide processor. Je kunt je, wanneer je de PC uitsluitend voor games gebruikt, prima redden met een Intel i3 processor. Dit type processor is ook een stuk vriendelijker voor de portemonnee. Ga je jouw PC ook gebruiken voor zwaardere werkgerelateerde taken? Dan wordt een eight of twelve core processor wél relevant. 

 

Het belangrijkste punt: een goede grafische kaart

Voor game PC’s is het hebben van een goede grafische kaart één van de belangrijkste eigenschappen. De grafische kaart is bepalend voor de prestaties van jouw PC. Dit is dan ook niet een onderdeel waar je op wil bezuinigen. Doe dan ook een investering in een game PC met een goede grafische kaart. Je wil hiervoor minimaal een RTX 3060ti of een AMD RX 6700 xt hebben. 

 

Zoals je leest zijn er belangrijke zaken om op te letten bij de aanschaf van een game PC. In dit artikel heb je de belangrijkste aandachtspunten kunnen lezen om jou op weg te helpen bij het kiezen van de game PC die bij jou past. Twijfel je? Zorg dan dat je professioneel advies inschakelt. Zo voorkom je miskopen en zorg je ervoor dat jij kunt profiteren van de optimale game-ervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.