26 januari 2022

Het belang van het beschermen van je tuinmeubels

Wanneer je nieuw meubilair voor in je tuin aanschaft, is het natuurlijk logisch dat je zo lang mogelijk profijt wil hebben van je tuinmeubels en dat je graag hebt dat ze zo lang mogelijk meegaan. Om hier zeker van te kunnen zijn, is het enorm belangrijk dat je jouw tuinmeubilair op de juiste manier onderhoudt. Dit geldt niet alleen voor het standaard onderhoud, maar ook zeker voor de bescherming van jouw tuinmeubels tijdens de barre winterperiodes. In dit artikel lees je hoe je jouw tuinmeubels het beste kunt beschermen zodat deze volledig winter- en regen proof zijn en je tuinmeubilair zonder kleerscheuren de volgende zomerse dag haalt. 

Je tuinmeubilair beschermen met een beschermhoes

Een zeer simpele maar effectieve manier om je tuinmeubelen te beschermen, is door ze te bedekken met een beschermende tuinmeubelhoes. Een beschermhoes beschermt je tuinmeubilair niet alleen tegen weersomstandigheden, maar ook tegen vuil, vocht, uv-straling en zelfs verkleuring. Het spreekt dus voor zich dat een beschermende hoes de levensduur van jouw tuinmeubelen verlengt. 

De kussens beschermen 

Niet alleen het meubilair zelf moet beschermd worden, ook de (decoratieve en zit-) kussens moeten beschermd worden. Dit kun je heel simpel doen door ze zoveel mogelijk binnen neer te leggen als je er geen gebruik van maakt. Ook voor je tuinkussens kan een beschermende hoes een uitkomst bieden. Daarnaast worden er tegenwoordig ook speciale ‘all weather’ tuinkussens aangeboden, welke goed bestand zijn tegen uiteenlopende weersomstandigheden en die dus wel tegen een stootje kunnen. Deze zijn zeker het overwegen waard als je vaak vergeet de kussens na gebruik binnen neer te leggen. 

Tuinmeubilair aanschaffen wat vrijwel geen extra bescherming nodig heeft

Natuurlijk kun je veel doen aan het onderhoud van je tuinmeubelen. Je kunt houten meubilair bijvoorbeeld beschermen met een speciale protector, je loungeset, tuintafel en/of tuinstoelen bedekken met beschermende hoezen en bij iedere regendruppel de kussens snel naar binnen brengen. Je maakt het jezelf echter een stuk gemakkelijker als je kiest voor tuinmeubelen die minder onderhoud nodig hebben en die goed bestand zijn tegen weersomstandigheden, vocht en vuil. Eerder in dit artikel las je al over de zogenaamde ‘all weather’ kussens, maar wist je dat er ook speciale loungesets zijn die goed bestand zijn tegen vochtige of koude weersomstandigheden? Nu denk je wellicht dat deze er niet goed uit zullen zien, maar niets is minder waar! Een voorbeeld van dergelijk weerbestendig tuinmeubilair wat weinig onderhoud vergt, is een Wicker loungeset. De loungesets van dit merk worden gevlochten door middel van een speciale manier en speciaal materiaal, wat ervoor zorgt dat de sets enorm goed bestand zijn tegen uiteenlopende weersomstandigheden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.