3 december 2021

Het halen van een trekkerrijbewijs

trekkerrijbewijs

Een rijbewijs halen in Nederland kan soms best lastig zijn, vooral omdat je op veel dingen moet letten. Maar vooral omdat je veel dingen moet onthouden en moet weten, om te slagen is het belangrijk dat je weet hoe je bepaalde situaties oplost. Je hebt een rijbewijs nodig voor een scooter en een auto maar ook voor een trekker. Om je trekkerrijbewijs te halen moet je net zoals bij de auto en scooter rijlessen volgen, wel zijn het minder lessen dan bij andere voertuigen. 

trekker rijbewijs

Wat moet je behalen?

Voor een trekkerrijbewijs moet je rijlessen volgen, deze lessen bij elkaar zijn ongeveer 10 uur lang aan rijlessen. De lessen die je volgt voor een trekker zijn in verhouding veel minder dan voor een auto, dit ook omdat een trekker ook niet op snelwegen mag rijden. Een trekker mag op veel minder plekken komen daarom zijn de lessen ook minder en hoef je minder dingen te leren. Naast dat je rijlessen moet volgen moet je voor dit rijbewijs ook een theoretisch examen behalen. Het theorie bestaat uit allerlei vragen over de trekker en hoe je veilig op bepaalde wegen kan rijden. Een trekker is natuurlijk een groot voertuig die ook veel plek inneemt, dan is het belangrijk dat je goed kan handelen in bepaalde situaties. Het theorie examen bestaat uit 50 vragen, ze zeggen als je 40 vragen goed beantwoord hebt dat je dan geslaagd bent.

Praktijkexamen

Als je genoeg lessen gevolgd hebt in de trekker en je alles begrijpt ben je klaar voor het praktijk examen. Als je het aantal lessen die je gekocht had behaald hebt maar je bent nog niet klaar voor het examen, moet je alsnog lessen volgen totdat je alles onder de knie hebt. Als je alle onderdelen onder de knie hebt, mag je op voor je examen. Als je deze gehaald hebt heb je het trekkerrijbewijs behaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *