26 januari 2022

Outplacement bij verlies van je baan

advocaat familierecht

Een outplacement traject volg je wanneer je onvrijwillig je baan verliest of dreigt te verliezen, door bijvoorbeeld faillissement, reorganisatie of het niet meer passen binnen een organisatie. Je wordt tijdens een outplacement traject geholpen door een coach die alles weet van de arbeidsmarkt en van mensen die zijn ontslagen. De coach weet dan ook heel goed wat je doormaakt. Bij een outplacement traject wordt als eerste opvang en psychologische ondersteuning aangeboden. Dat is nodig om een antwoord te vinden bij vragen zoals:

·           Hoe kun je je boosheid en verdriet een plek geven?

·           Hoe ga je om met de onzekerheid over je toekomst?

·           Hoe pak je dat aan, het vinden van nieuw werk?

·           Hoe kom je erachter welk werk het best bij je past?

·           Hoe vind je überhaupt banen?

·           Hoe vind je de baan waar je echt blij van wordt en energie van krijgt?

·           Welke stappen moet je zetten om die baan te kunnen krijgen?

Zonder de juiste antwoorden op deze vragen kun je niet beginnen aan een nieuw werkzaam leven omdat er teveel boosheid, verdriet en onmacht blijft zitten!

Een outplacement traject wordt altijd gestart met een oriënterend gesprek

We vragen je eerst naar het outplacementbureau Den Haag te komen voor een oriënterend gesprek. Dat is nodig om te kijken of het klikt tussen jou en de coach. Tijdens dit oriënterende gesprek wordt geprobeerd te inventariseren waar je op dit moment staat, waar je naar toe wilt, je doel, en hoe dat het beste gedaan kan worden. Die route is voor iedereen anders, daarom wordt een outplacement traject ook altijd op maat gemaakt. Zo kan het voor de één goed zijn om zo snel mogelijk aan de slag te gaan, terwijl een ander eerst door een periode van ‘rouw’ heen moet, zijn boosheid, verdriet en frustratie kwijt moet. Zoals gezegd is een outplacement traject voor iedereen anders. Het kan zijn dat je zo genoeg hebt van je vorige baan dat je jezelf wil oriënteren op een totaal andere baan. Dan wordt eerst bekeken wat je tot nog toe hebt gedaan en wat je kennis is.  

Een outplacement traject is voor iedereen anders

De kennis die je bezit moet worden achterhaald zodat gekeken kan worden welke functie mogelijk is. Je bekijkt samen met je coach waar je op dit moment staat in je werkzame leven. Hiervoor worden testen en vragenlijsten gebruikt. Daarna bepaal je samen waar je naar toe wilt werken (je doel) ofwel wat wil je gaan doen in de rest van je werkzame leven. Wat is er nodig om daar te komen. Is dat totale omscholing of (alleen maar) bijscholing? Alles wat nodig is om te komen tot de baan die het beste bij je past, wordt in gang gezet. Je wordt geholpen met je cv opstellen, je leert solliciteren, sollicitatie gesprekken voeren en netwerken. Wanneer je een nieuwe baan hebt gevonden zal de coach nog enige tijd op de achtergrond zijn om je te steunen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.